Een CO2-laserbehandeling is een medische procedure waarbij een koolstofdioxidelaser wordt gebruikt om huidweefsel te verbeteren. De CO2-behandeling dringt dieper door in de huidlaag. Daarom is deze CO2-laserbehandeling zeer geschikt voor het behandeling van littekens en van de ontstane onregelmatigheden van de huid na acne. Maar ook huidverkleuringen zoals rode of donkere vlekken zullen door deze CO2-behandeling minder zichtbaar worden.

Contact

Resultaten van een CO2-laserbehandeling

Is een CO2 laserbehandeling veilig?

Voor de behandeling is een consultatie met de cosmetisch arts noodzakelijk om de geschiktheid van de huid en de te behandelen gebieden te bepalen.
De cosmetisch arts Dr. Denis Alekseev zal uitvoerig ingaan op de behandeling zelf, de voorzorg en de nazorg.

Voorbereiding van de behandeling

Voordat de deze laserbehandeling kan plaatsvinden kan het nodig zijn om bepaalde huidverzorgingsproducten te gebruiken.
Deze producten voorzien de huid van de juiste voedingsstoffen.
Soms is het nodig om de laag met dode huidcellen te verminderen en dat de aanmaak van collageen en elastine geactiveerd wordt.
Zelf kunt u ervoor zorgen dat uw huid geen direct zonlicht heeft gehad.

Is een CO2-laser pijnlijk?

Omdat de CO2-laser dieper in de huid doordringt is deze behandeling dan ook heftiger dan een fractionele laserbehandeling. Deze laserbehandeling voelt als warme naalden prikjes. Voordat we starten met de laserbehandeling overleggen we of we een verdovende crème aanbrengen die deze behandeling verzacht. Wanneer de behandeling vordert kan het behandelde gebied erg warm en branderig gaan aanvoelen. Dit kan 2 tot 3 uur na de behandeling aanblijven.

Wat mag u niet doen na een laserbehandeling?

Na de CO2 laserbehandeling is het belangrijk dat u rekening houdt met een aantal dingen, om het herstel zo spoedig mogelijk te laten verlopen.

Na de laserbehandeling

De huid wordt zo eventueel gekoeld met een coolpack. Daarna kunt u naar huis. Mocht een tweede behandeling geadviseerd worden dan kan dit na enkele maanden plaatsvinden. Na de laserbehandeling kan uw huid rood en gezwollen zijn, vergelijkbaar met een zonnebrand en er kunnen korstjes op de huid zitten. Afhankelijk van de intensiteit van de behandeling duurt dit ongeveer enkele dagen tot weken.

Nazorg en herstel

Het is belangrijk om de behandelde huid goed te verzorgen, hydratatie te behouden, en vermijd direct zonlicht om complicaties en pigmentveranderingen te voorkomen. Ga niet naar de zonnebank en gebruik geen zelfbruiners. Het effect van de laserbehandeling blijft lang zichtbaar.

Bijwerkingen: Roodheid en zwelling: Deze zijn normaal en verdwijnen meestal na enkele dagen tot weken. Infectie: Hoewel zeldzaam, kan er een risico op infectie zijn als de huid niet goed wordt verzorgd. Pigmentveranderingen: Er kan tijdelijke of permanente verkleuring van de huid optreden.

Wat kost een CO2-behandeling bij Timeless Aesthetics eigenlijk?

De prijs hangt samen met het soort behandeling dat voor u geschikt is. Een correcte indicatie ontvangt u  na het intakegesprek. We bespreken de mogelijkheden en uw wensen. Op basis van de goede analyse bespreken we de verschillende opties en bijbehorende kosten. Bekijk hier onze prijzen.

Vergoeding zorgverzekering

CO2 laserbehandelingen in het gezicht kunnen (gedeeltelijk) vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering. Vaak vergoeden zorgverzekeraars camouflagetherapie. Hoewel lasertherapie geen camouflagetherapie is, accepteert de zorgverzekering ook vaak een omschrijving van “camouflagetherapie middels lasertherapie in het gelaat”. Informeer bij uw zorgverzekeraar welke vormen van camouflagetherapie zij vergoeden.

De CO2-laserbehandeling is een zeer effectieve methode voor het verbeteren van de huidstructuur en het behandelen van verschillende huidproblemen. Maar het vereist ook een zorgvuldige overweging en goed overleg met een gekwalificeerde professional. Tijdens het intakegesprek met Dr. Denis Alekseev worden uw wensen en mogelijkheden besproken en kiest u samen voor een passende huidbehandeling.

Timeless Aesthetics is een zeer gerenommeerde schoonheidskliniek en gevestigd in Roermond. Als u vragen heeft of een intake gesprek met ons wil inplannen kan dat via onderstaande buttons!

Gratis intake gesprek Contact