Behandeling

Detox drip

Reinig je lichaam met de Detox Drip

Maak een afspraak
Over Detox Drip

Verwijderen van afval- en gifstoffen.

De Detox Drip helpt bij het detoxen of ontgiften. Ontgiften wil zeggen dat je je lichaam ontdoet van afvalstof- en gifstoffen die je stofwisseling kunnen verstoren. Door de aminozuren en antioxidanten in deze Detox Drip wordt je lichaam ondersteunt bij het verwijderen van deze afval- en gifstoffen.

Algemene informatie

Toepassingsgebieden

  • Schadelijke milieufactoren
  • Slechte voedingsgewoonten
  • Stress en slaapgebrek
  • Overmatig alcoholgebruik (kater)
  • Voor en na reizen (Jetlag)

Toepassingsduur en cyclus

45 minuten. Kan wekelijks worden toegepast.

Ingrediënten

Glycine 1000 mg, L-Arginine 2000 mg, L-Ornithine 1000 mg, L-Citrulline 1000 mg, Taurine 1000 mg, L-Carnosine 200 mg, L-Carnitine 1000 mg, L-Lysine 2000 mg, L-Alanyl-L-Glutamine 1000 mg, L-Carnitine 1000 mg

Aanbevolen in combinatie met

Vitamine C of Vitamine B12

Werking

Je lichaam ontdoen van giftige stoffen heeft een positief effect op je algemene welzijn. Bij een detoxkuur ontdoe je je lichaam van zoveel mogelijk afvalstoffen. Door het ontdoen van belastende en opgehoopte verontreinigende stoffen verbeter je de stofwisseling en komt je het lichaam weer in balans. Deze Drip ondersteunt verschillende lichaamseigen ontgifting mechanismen om bij te dragen aan een effectieve verwijdering of zelfs omzetting van giftige stoffen in een niet-giftig metabool.

Ontgifting van de leverfase I en II
Lichaamsvreemde giftige stoffen (milieutoxines, medicijnen) worden in fase I eerst gefunctionaliseerd door oxidatie. ( Reductie of hydrolyse met behulp van de enzymen van de CYP-familie). De CYP-450 enzymen zijn voornamelijk betrokken bij het fase I metabolisme, nl. de oxidatie, reductie en hydrolyse van geneesmiddelen. Hierbij ontstaan vooral hydrofiele metabolieten, die onder bepaalde omstandigheden nog reactiever kunnen zijn dan de startmaterialen. Daarom wordt in de eerste fase ook wel gesproken van intoxicatie. Normaal gesproken volgt om deze reden direct fase 2 van ontgifting. De resulterende metabolieten uit fase I worden geconjugeerd met glutathion, glucuronzuur, L-methionine en glycine en daarmee ontgift. De twee aminozuren L-glutamine en glycine vormen samen met L-cysteïne het tripeptide L-glutathion en ondersteunen zo het ontgiftingsproces van onze lever. Gereduceerd glutathion beschermt bovendien zeer effectief tegen vrije zuurstofradicalen door zelf een elektron over te dragen aan de radicale soort en deze te neutraliseren.

Inzet van antioxidanten en ontgifting van ammoniak
De antioxidanten taurine en L-carnitine neutraliseren vrije radicalen en behoeden ons zo voor celbeschadigingen en vroegtijdige verouderingsprocessen. De aminozuren L-arginine, L-ornithine, L-citrulline en L-asparaginezuur stimuleren de omzetting van ammoniak in ureum in de hepatocyten. Het krachtige celgif ammoniak ontstaat bij de vertering van voedingseiwitten in de dikke darm met tot 5g per dag en kan de bloed-hersenbarrière en celmembranen passeren.

De barrièrefunctie van onze darm behouden en schadelijke stoffen elimineren
L-glutamine zorgt voor het behoud van een gezonde darmwand, zodat gerichte uitwisseling van stoffen mogelijk is, met behoud van beschermende en barrièrefuncties. Pathogene microben en schadelijke stoffen kaatsen af op de mucosawand en worden op de snelst mogelijke manier weer uitgescheiden.
L-lysine ondersteunt bovendien de immuun functie van ons lichaam door zijn antivirale werking en kan het zware metaal lood binden en zo bijdragen aan de ontgifting ervan.